• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: «Κανονικά οι εκλογές στις 3 Νοεμβρίου», λέει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου

    • NewsRoom


    Τέλος στις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους ίδιους του Ρεπουμπλικάνους η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ με το ερώτημα για το αν θα έπρεπε να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, επιχείρησε να βάλει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους.

    «Θα διεξαγάγουμε τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και ο πρόεδρος θα κερδίσει», είπε ο Μίντοους στην εκπομπή «Face the Nation» του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

    Την περασμένη Πέμπτη ο Τραμπ είχε για μια ακόμα φορά εκφράσει μέσω Twitter τις αμφιβολίες του για την επιστολική ψήφο, υποστηρίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος οι επόμενες εκλογές να είναι οι πιο νοθευμένες στην ιστορία των ΗΠΑ. Έτσι, «έριξε» την ιδέα για μια καθυστέρηση των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μια πρόταση απορρίφθηκε από όλες τις πλευρές στο Κογκρέσο, το μόνο σώμα με εξουσία για να κάνει μια τέτοια αλλαγή.

    Πολλοί έκαναν λόγο για προσπάθεια του Τραμπ να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τις οικονομικές ειδήσεις της ίδιας ημέρας, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκε η ιστορική βουτιά του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο κατά 32,9%. Ωστόσο, πολλοί ήταν και εκείνοι που προειδοποίησαν πως οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του Τραμπ προς την διαδικασία της επιστολικής ψήφου θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πίστη των υποστηρικτών του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    Ο Μίντοους υπεραμύνθηκε σήμερα των απόψεων του ενοίκου του Λευκού Οίκου, προειδοποιώντας πως οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να τύχουν του κατάλληλου χειρισμού χωρίς να παρέχει στοιχεία που να δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στο παρελθόν.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του Τραμπ να ρίξει την ιδέα, ο Μίντοους παρέκαμψε την ερώτηση, λέγοντας: «Είναι υπεύθυνο για αυτόν να πει ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε σε 100% καθολική επιστολική ψήφο, θα έχουμε εκλογικό αποτέλεσμα στις 3 Νοεμβρίου; Θα έλεγα τώρα ότι δεν θα έχουμε ούτε την 1η Ιανουαρίου.»



    ΣΧΟΛΙΑ