ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθιά για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα» ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.
«Πιστεύουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να αναζητήσουν επειγόντως έναν τρόπο για να αποκλιμακωθεί η κρίση», πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα βρίσκεται την Κυριακή στην Αίγυπτο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, με φόντο τις βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή.
Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών από αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα, με αφορμή την επιχείρηση του στρατού στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι.
«Ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά το Ισραήλ όσον αφορά την ασφάλεια», είπε ο Κίρμπι.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, επισκέφθηκε το Ισραήλ και διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τη στήριξη των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Φινλανδία: Δύο δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν από δικαστήριο για δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 14χρονου – Έβγαλε μαχαίρι και απείλησε τους συμμαθητές του
- Eurostat: Στο 3,7% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο
- Λίζα Προδρόμου (Bristol Myers Squibb): Αποχωρεί από την εταιρεία, όλες οι αλλαγές
- Αντρέα Πινιατάρο: Η ΙΟΝ απέλυσε πάνω από το 20% του προσωπικού της – Πιέσεις από το χρέος των 11 δισ. δολ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.