• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον ζητά την άμεση απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

    • NewsRoom
    Αλέξει Ναβάλνι

    Αλέξει Ναβάλνι


    Οι ΗΠΑ ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς ο ντε φάκτο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης επέστρεψε σε κελί απομόνωσης.

    Η αμερικανική κυβέρνηση ενώνει τις δυνάμεις της με την οικογένεια του Ναβάλνι, τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο που ζητούν την απελευθέρωσή του, δήλωσε χθες (τοπική ώρα) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

    «Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για την κλιμακούμενη, αυθαίρετη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι», σύμφωνα με ανακοίνωση.

    Την Τετάρτη, ο Ναβάλνι ανέφερε μέσω Twitter ότι του δόθηκε εντολή να μείνει για 15 ημέρες σε κελί απομόνωσης, λέγοντας ότι είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό στη φυλακή όπου κρατείται, στην πόλη Μελέχοβο, σε απόσταση περίπου 260 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

    Ο Πράις κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι παρεμβαίνουν στην επικοινωνία του Ναβάλνι με τους νομικούς του συμβούλους. «Αυτή η παρέμβαση, παράλληλα με τον επανειλημμένο εγκλεισμό του σε απομόνωση για μικρές φερόμενες ως παραβάσεις, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη παρενόχλησης με πολιτικά κίνητρα».

    Διαβάστε επίσης

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία θα φέρει κυρώσεις

    ΗΠΑ: “Μάχη” Υπ. Δικαιοσύνης και Τραμπ για τον ειδικό επόπτη των εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του

     



    ΣΧΟΛΙΑ