ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Οι Αμερικανοί βλέπουν περισσότερο χάος παρά σταθερότητα μετά τον πόλεμο με το Ιράν
Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από σημαντικές βάσεις στη Μέση Ανατολή ως προληπτικό μέτρο, δεδομένων των αυξημένων περιφερειακών εντάσεων, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Νωρίτερα, ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης στο Reuters ότι η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει γειτονικές χώρες που φιλοξενούν αμερικανικά στρατεύματα ότι θα πλήξει αμερικανικές βάσεις εφόσον η Ουάσιγκτον της επιτεθεί.
Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος, στη διάρκεια ομιλίας του στο Ντιτρόιτ έστειλε μήνυμα στον λαό του Ιράν να συνεχίσει να διαδηλώνει. «Προς όλους τους Ιρανούς πατριώτες: συνεχίστε να διαμαρτύρεστε, καταλάβετε τους θεσμούς σας, αν είναι δυνατόν, και αποκαλύψτε τα ονόματα των δολοφόνων και των κακοποιητών που σας κακοποιούν πολύ άσχημα» είπε μεταξύ άλλων, ενώ νωρίτερα είχε πει πως «η βοήθεια (προς εσάς) βρίσκεται καθ’ οδόν».
Παράλληλα, είπε πως έχει συμβουλεύσει τους συμμάχους των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Ιράν: «Νομίζω ότι πρέπει να φύγουν, δεν είναι κακή ιδέα».
Στο μεταξύ, ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος αποκάλεψε πως οι άμεσες επικοινωνίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί και του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ έχουν διακοπεί, μετά τις απειλές Τραμπ.
Ο ανώτερος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι απειλές των ΗΠΑ υπονομεύουν τις διπλωματικές προσπάθειες και ότι οι συζητήσεις για πιθανές συναντήσεις μεταξύ των Αραγτσί και Γουίτκοφ για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην πυρηνική διαμάχη των δύο χωρών, έχουν σταματήσει.
Διαβάστε επίσης:
Ιράν: Πού είναι οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή που απειλεί η Τεχεράνη (χάρτης)
Ιράν για απειλές Τραμπ: Θα χτυπήσουμε αμερικανικές βάσεις σε γειτονικές χώρες αν δεχτούμε επίθεση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- S&P 500: «Σύννεφα» πάνω από τη Wall Street παρά το ράλι – Γιατί οι αναλυτές φοβούνται τον Σεπτέμβριο
- Ξεκινά σήμερα η διαδικασία για το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο – Πρόσκληση προς τις τράπεζες για δάνεια €250 εκατ.
- Χάρης Βαφειάς: Πούλησε δύο τάνκερ που είχε εξαγοράσει το 2022 σχεδόν στη διπλάσια τιμή
- Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Οικονομική στήριξη 260.000 ευρώ στις οικογένειες των νεκρών και αγνοουμένων από τη βύθιση του ferry ανοικτά της Κύπρου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.