• Διεθνής πολιτική

    Ιορδανία: Το Ισραήλ έδωσε εντολή για την εκκένωση ιορδανικού νοσοκομείου στη Γάζα

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπίσερ αλ Χασάουνα

    Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπίσερ αλ Χασάουνα


    Η Ιορδανία ανέφερε σήμερα πως το Ισραήλ έδωσε εντολή για την εκκένωση ενός ιορδανικού νοσοκομείου εκστρατείας στη Γάζα, ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θα υπακούσει στην εντολή.

    Ο πρωθυπουργός Μπίσερ αλ Χασάουνα είπε επίσης ότι ο στρατός της Ιορδανίας ενισχύει την παρουσία του κατά μήκος των συνόρων, δεδομένων των εξελίξεων στη Γάζα, σε δηλώσεις που έκανε και μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

    Χθες, ένα νοσοκομείο εκστρατείας και 170 μέλη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το πρώτο του είδους από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, εισήλθαν στη Γάζα, με στόχο να στηρίξουν το διαλυμένο από τον πόλεμο νοσοκομειακό σύστημα της περιοχής.

    Σαράντα φορτηγά μαζί με ιατρικό προσωπικό και τεχνικούς από την Ιορδανία εισήλθαν από την Αίγυπτο, από τον τερματικό σταθμό της Ράφας.

    «Το νοσοκομείο αυτό θα μεταβεί στη Χαν Γιουνίς», στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι υγειονομικές εγκαταστάσεις «δέχονται εκατοντάδες τραυματίες καθημερινά λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών από αέρος και από το πυροβολικό» είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Ζακούτ, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων της Λωρίδας της Γάζας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 31 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην ΕΤΕ στα call auctions, η αναλαμπή της Coca Cola, κλείσιμο κάτω από τα 13 ο ΟΤΕ

    Fourlis: Στις 389,6 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο – Πτώση 42,4% στα καθαρά κέρδη

    Στον Ολυμπιακό ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ



    ΣΧΟΛΙΑ