ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Βινάι Μοχάν Κουάτρα δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεσμεύτηκε να αρχίσει να απολύει τους Ινδούς πολίτες που είχαν «παραπλανηθεί» για να ενταχθούν στον στρατό της.
Ο Κουάτρα δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, είχε «θέσει έντονα» το θέμα στις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η ρωσική πλευρά είχε υποσχεθεί την έγκαιρη απόλυση όλων αυτών των ανθρώπων, είπε.
Το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC, μετέδωσε ότι η Ινδία ασχολείται με την επιστροφή στην πατρίδα των πολιτών της που συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NDTV, η απόφαση για την απόλυσή τους ελήφθη στη συνάντηση του προέδρου Πούτιν και του πρωθυπουργού Μόντι.
Το NDTV μεταδίδει ότι δέκα Ινδοί ήδη επέστρεψαν στην πατρίδα, ενώ οι υπόλοιποι επίσης θα απολυθούν.
Τουλάχιστον 20 Ινδοί πολίτες βρέθηκαν να πολεμούν στην Ουκρανία «κατά λάθος» κατά τη στρατολόγηση τους από πράκτορες, οι οποίοι τους υποσχέθηκαν υψηλές αμοιβές, αναφέρει το NDTV.
Τουλάχιστον δυο Ινδοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, μεταδίδει το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο, διευκρινίζοντας ότι στον ρωσικό στρατό ενδέχεται να υπηρετούν 30-40 Ινδοί πολίτες.
Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει τις ειδήσεις για τη φερόμενη επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ Πούτιν και Μόντι για την άμεση απόλυση από τον ρωσικό στρατό των Ινδών πολιτών που στρατολογήθηκαν εκεί «κατά λάθος».
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Στο δικαστήριο ο Άλεκ Μπάλντουιν για τη θανάσιμη βολή στα γυρίσματα του Rust
Alpha Real Estate: Στις 13 Ιουλίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αίτημα για να γίνει το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λίβανος: Πάνω από 1.200 νεκροί από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ
- Ιράν: Σειρά εκρήξεων ακούστηκαν στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης
- Ρωσία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο πετρελαϊκό λιμάνι Ουστ-Λούγκα μετά το ουκρανικό χτύπημα
- Ισραήλ: Αίτημα για πρόσθετα στοιχεία σχετικά με πιθανή προεδρική χάρη στον Νετανιάχου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.