• Διεθνής πολιτική

    Υεμένη: Δύο πλοία της Maersk στόχευσαν οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

    • NewsRoom
    Maersk Hangzhou

    Maersk Hangzhou


    Λίγες ώρες μετά την ενημέρωση που παρείχε το Γραφείο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) περί εκρήξεων στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης, η ναυτιλιακή μεταφορική εταιρεία Maersk ανακοίνωσε ότι δύο από τα πλοία της που βρίσκονταν στο στενό Μπαμπ αλ Μάνταμπ στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πορεία λόγω εκρήξεων σε κοντινή απόσταση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο πλοία έπλεαν υπό αμερικανική σημαία και συνοδεύονταν από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τα σκάφη του οποίου αναχαίτισαν αρκετούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους.

    Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν υπήρξαν θύματα, ενώ τα πλοία της Maersk συνοδεύτηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Άντεν στην Υεμένη.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, τα δύο πλοία της Maersk ανήκουν σε τμήμα της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

    Χούθι σε Αμερικανούς και Βρετανούς: Φύγετε από τη χώρα εντός 30 ημερών

    Οι αρχές των Χούθι της Υεμένης διέταξαν Αμερικανούς και Βρετανούς υπηκόους που εργάζονται σε οργανώσεις του ΟΗΕ και σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, που εδρεύουν στην πρωτεύουσα Σαναά να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Όρμπαν στηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

    Ρωσία: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Νεκροί και οι 74 επιβάτες (βίντεο)

    Μητσοτάκης: Θα επαναφέρουμε την επιστολική ψήφο μετά τις ευρωεκλογές – Ο νόμος για τα ομόφυλα είναι θέμα ισότητας



    ΣΧΟΛΙΑ