ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ δήλωσε σήμερα ότι η κίτρινη γραμμή οριοθέτησης στη Λωρίδα της Γάζας είναι το «νέο σύνορο» με το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.
Μιλώντας στη Λωρίδα της Γάζας σε έφεδρους στρατιώτες, ο υποστράτηγος Ζαμίρ δήλωσε ότι «η κίτρινη γραμμή αποτελεί ένα νέο σύνορο – μια προκεχωρημένη γραμμή άμυνας για τις (ισραηλινές) τοποθεσίες και μια γραμμή επίθεσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Δεν θα επιτρέψουμε στη Χαμάς να ανασυγκροτηθεί. Ελέγχουμε μεγάλα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας και διατηρούμε [στρατηγικές] γραμμές» πρόσθεσε.
Τα ισραηλινά στρατεύματα προβλέπεται, βάσει της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς, να αποχωρήσουν σταδιακά από τη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από μια πρώτη αποχώρηση εντός του εδάφους που διαμορφώνεται από την κίτρινη γραμμή, η οποία ακολούθησε την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στις 10 Οκτωβρίου.
Ο Ζαμίρ τόνισε επίσης ότι το Ισραήλ περιμένει την επιστροφή του τελευταίου νεκρού ομήρου: «Η συντριπτική πλειοψηφία των ομήρων μας έχει επιστρέψει, αλλά η αποστολή μας δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να επιστρέψει ο τελευταίος νεκρός όμηρος, ο αρχιλοχίας Ραν Γβίλι» δήλωσε.
Διαβάστε επίσης:
F1 Άμπου Ντάμπι: Νίκη Φερστάπεν, τίτλος Νόρις
Μακρόν: Απειλεί την Κίνα με δασμούς λόγω εμπορικού πλεονάσματος
Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Joshua Volz: Στην Ελλάδα ο άνθρωπος της κυβέρνησης Τραμπ που καθοδηγεί τη προσπάθεια για τον Κάθετο Διάδρομο
- Motor Oil – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Όλα τα σενάρια για την ένταξη τον MSCI
- Οι SEXY μετοχές, τα μυστικά των ΓΕΚ και ΜΟΗ, ποια ειναι τα σημεία και τέρατα που ψάχνει η ΕΚ στην Metlen, τα Μάρμαρα Παυλίδη και η εξαπάτηση, γιατί πανηγυρίζουν στο ΜΜ, τι τρέχει με τον ανασχηματισμό, τα «μυστήρια» της υπουργού Όλγας, και η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στο My Story
- Ερρίκος Αρώνες: Νέοι συνέταιροι η οικογένεια Βασιλόπουλου, στόχος τα ακίνητα 500 εκατ. και στο βάθος… ανάκτορα Τατοΐου