ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας (BND) και οι Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πόλεμο μεγάλης κλίμακας μεταξύ Ρωσίας και Νατο, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
Γερμανικά ΜΜΕ έβγαλαν την πληροφορία, στηριζόμενα σε έκθεση των BND και Bundeswehr, στην οποία τονίζεται πως η Ρωσία είναι αυτή που θα ξεκινήσει τη σύρραξη και γι αυτό ετοιμάζεται ενισχύει τη στρατιωτική της ισχύ
Η νέα έκθεση των γερμανικών υπηρεσιών αναφέρει ότι το Κρεμλίνο είναι διατεθειμένο να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για την επίτευξη των στόχων του. Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι, έως το τέλος της δεκαετίας, η Ρωσία θα έχει δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή «συμβατικού πολέμου μεγάλης κλίμακας» -και αυτό, καθώς ο Βλαντίμρ Πούτιν δεν περιορίζει τις βλέψεις του στην Ουκρανία.
Από την πλευρά της, η λιθουανική Υπηρεσία Πληροφοριών (VSD) εκτιμά ότι η Μόσχα δεν είναι ακόμη σε θέση να εξαπολύσει γενικευμένο πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ, αλλά θεωρεί πιθανή την ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε βάρος μίας ή περισσότερων χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Σε περίπτωση τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, προβλέπεται αναδιάταξη των ρωσικών μονάδων στα σύνορα με το ΝΑΤΟ, ενώ στην πόλη Μούρμανσκ, η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει πυρηνοκίνητα υποβρύχια.
Ο αριθμός των στελεχών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να αυξηθεί σε 1,5 εκατομμύριο έως το 2026. Με βάση σχέδια του 2022, το προσωπικό, τα οπλικά συστήματα και ο εξοπλισμός στα σύνορα με το ΝΑΤΟ θα αυξηθούν κατά 30% έως 50%.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας για φέτος υπολογίζεται στα 120 δισ. ευρώ. Σε σύγκριση με το 2021, η Μόσχα έχει σχεδόν τετραπλασιάσει τις στρατιωτικές της δαπάνες.
Διαβάστε επίσης
Ντόναλντ Τραμπ: «Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία», επαναλαμβάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Γερμανία: Προειδοποιεί για δασμολογικό πλήγμα στην αμερικανική και γερμανική οικονομία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.