Διεθνής πολιτική

Η Ρωσία απελαύνει 9 Φινλανδούς διπλωμάτες


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι απελαύνει 9 διπλωμάτες από τη Φινλανδία, γείτονα χώρα της Ρωσίας και το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, σε μια κίνηση αντιποίνων.

Η Φινλανδία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι απελαύνει 9 Ρώσους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους ότι εργάζονται σε αποστολές των υπηρεσιών πληροφοριών.

Η Ρωσία είχε επίσης αποφασίσει να κλείσει το φινλανδικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας τη Φινλανδία ότι ακολουθεί πολιτική «αντιπαράθεσης» απέναντι στη Μόσχα.

«Επισημάνθηκε ότι οι παράμετροι που συζητούνται τώρα για την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αποτελούν απειλή στην ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η ενθάρρυνση του καθεστώτος του Κιέβου να προχωρήσει σε πόλεμο και ο εξοπλισμός του με δυτικά όπλα ισοδυναμούν με ξεκάθαρες εχθρικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας», ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση.

«Αυτή η γραμμή των φινλανδικών αρχών δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο χαρακτήρισε τα μέτρα «σκληρή και ασύμμετρη απάντηση στις αποφάσεις απέλασης της Φινλανδίας». Δήλωσε ότι η Φινλανδία ετοιμάζεται, ως απάντηση, να κλείσει το ρωσικό προξενείο στο Τούρκου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΒ για Ελληνίδες εργαζόμενες: Πληρώνονται λιγότερα από τους άντρες – Αντιμετωπίζουν πληθώρα στερεοτύπων

Πριγκόζιν: Ράβδοι χρυσού, όπλα και περούκες στο σπίτι του στην Αγία Πετρούπολη

Δημήτρης Καιρίδης: Θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικόΣΧΟΛΙΑ