ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στη Γερμανία αναμένουν ότι ο νέος καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα παραμείνει μόνο για μια θητεία στην καγκελαρία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του Γερμανικού Πρακτορείου, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 20% των ερωτηθέντων αναμένει ότι ο συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με επικεφαλής έναν πολιτικό του SPD θα καταρρεύσει πριν από τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.
Ένα άλλο 44% εκτιμά ότι ο Σολτς θα παραμείνει στη θέση του για μια τετραετία, αλλά δεν θα επανεκλεγεί.
Μόνο το 16% αναμένει μια δεύτερη θητεία για τον Σολτς.
Και μόλις το 1,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Σολτς θα παραμείνει για όσο διάστημα παρέμεινε και η προκάτοχός του στην καγκελαρία, Άνγκελα Μέρκελ.
Η Μέρκελ θα έχει υπηρετήσει 16 χρόνια ως καγκελάριος της χώρας όταν θα εγκαταλείψει την θέση της με την ανάληψη των καθηκόντων του Σολτς.
Ο 63χρονος Σολτς έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θεωρεί την τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού του ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο πέραν της παρούσας εκλογικής θητείας.
Πρώην υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος υπό την Μέρκελ, ο Σολτς έχει δεσμευτεί να διαχειριστεί τις επερχόμενες προκλήσεις σθεναρά: «Η Γερμανία μπορεί να απογειωθεί» έχει δηλώσει.
Αλλά ούτε το ένα τέταρτο των πολιτών στη Γερμανία (22%) αναμένει μεγάλες αλλαγές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της YouGov.
Συνολικά το 51% εκτιμά ότι ο συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» δεν θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στη χώρα με το 16% να μην αναμένει καμία αλλαγή.
Το 11% δεν απάντησε στη δημοσκόπηση.
Μια καθαρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη Γερμανία (55%) είναι ικανοποιημένη με την θητεία της Μέρκελ.
Μόνο το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο και το 7% δεν έδωσε καμία πληροφορία.
Διαβάστε ακόμη:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Το 60% των συναλλαγών στις τράπεζες, βγάζει αντίδραση η Μetlen που κοιτάζει τα 45, στα 33 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά από 26 χρόνια
- Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Μαζί στην παρουσίαση βιβλίου του Κώστα Καίσαρη
- ΟΔΔΗΧ: Αύξηση 1,74% στην απόδοση των εντόκων τριμήνου
- ΚΤΕΟ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα «κόψει» χιλιάδες αυτοκίνητα στην Ελλάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.