• Διεθνής πολιτική

    Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία πως «επινόησε τρομοκρατικές επιθέσεις» στην Κριμαία για να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τα σιτηρά

    • NewsRoom
    Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανός πρόεδρος

    Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ουκρανός πρόεδρος


    Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου κατηγόρησε τη Ρωσία για «εκβιασμό» και ότι «επινόησε τρομοκρατικές επιθέσεις» στο έδαφός της, μετά τις εκρήξεις στην κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας που σημειώθηκαν σήμερα.

    Τα σχόλιά του ήταν μια προφανής απάντηση στις ρωσικές κατηγορίες ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις.

    Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

    Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου στην Τουρκία και έκτοτε έχουν εξαχθεί από την Ουκρανοί πολλά εκατομμύρια τόνοι σιταριού, αραβόσιτου, ηλιελαίου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί ένα «ψευδές πρόσχημα» για να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

    «Καλώ όλα τα κράτη να απαιτήσουν από τη Ρωσία να σταματήσει τα παιχνίδια πρόκλησης πείνας και να δεσμευτεί εκ νέου στις υποχρεώσεις της», έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Σ.Α. του ΟΗΕ οι ρωσικές καταγγελίες κατά της Βρετανίας για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream και την επίθεση με drone στην Κριμαία

    Κριμαία: Μαζική επίθεση με drones κατά του ρωσικού στόλου – Βρετανία και Ουκρανία κατηγορεί η Ρωσία

    Ρωσία: Αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ