ΥΓΕΙΑ

Η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις από την J&J για την «καθυστέρηση» στην παράδοση των εμβολίων της

  • NewsRoom
Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & JohnsonΤο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά διευκρινίσεις από την εταιρεία Johnson & Johnson για την «απολύτως αναπάντεχη» ανακοίνωσή της ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Λίγο νωρίτερα, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα καθυστερήσει τη διάθεση του εμβολίου της στην Ευρώπη και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε πρόσωπα που είχαν εμβολιαστεί.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει την περασμένη Παρασκευή ότι σκόπευε να παραδώσει στην ΕΕ 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε επαφές με την εταιρεία» ώστε να λάβει διευκρινίσεις για την απόφασή της, πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις αυτές είναι εμπιστευτικές.

Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η Επιτροπή εξετάζει το ζήτημα αλλά δεν μπορούσε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο στην παρούσα φάση.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γιατί νέες ασθένειες εμφανίζονται συνεχώς στην Κίνα

Κορονοϊός: Πόσο θανατηφόρα είναι η βρετανική μετάλλαξη; Δύο νέες μελέτες απαντούν

Πώς μπορεί ένα εμβόλιο για την COVΙD να προκαλεί θρομβώσεις;

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ