ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να συμφωνήσουν σε νέα «ένεση» 5 δισ. ευρώ στο ταμείο που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία, ανέφεραν τέσσερις αξιωματούχοι στους Financial Times.
H συμφωνία, η οποία πρέπει να λάβει επίσημη έγκριση σε συνάντηση των κυβερνήσεων της Ε.Ε. την Τετάρτη, αποδεσμεύει «φρέσκο χρήμα» για την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα όπλα που παράγονται εντός του μπλοκ αλλά δεν θα αποκλείει όπλα από τρίτες χώρες αν αποτελούν τη μοναδική επιλογή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Το ταμείο, γνωστό ως Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την Ειρήνη, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά έχει εξαντληθεί.
Διαβάστε επίσης:
Αυτοκτόνησε καρκινοπαθής περιμένοντας το φάρμακο που ήταν σε έλλειψη – Τι λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης
Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Επέστρεψε πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι το Brent μετά τις απειλές Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
- Τραμπ: Δεν επιδιώκουμε παράταση του μνημονίου κατανόησης με το Ιράν
- Πτώση ελικοπτέρου στη Σίφνο: Νεκροί 55χρονος Έλληνας πιλότος και ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Βρετανία
- Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συνομιλίες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.