ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να συμφωνήσουν σε νέα «ένεση» 5 δισ. ευρώ στο ταμείο που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία, ανέφεραν τέσσερις αξιωματούχοι στους Financial Times.
H συμφωνία, η οποία πρέπει να λάβει επίσημη έγκριση σε συνάντηση των κυβερνήσεων της Ε.Ε. την Τετάρτη, αποδεσμεύει «φρέσκο χρήμα» για την αποστολή όπλων και πυρομαχικών στο Κίεβο.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα όπλα που παράγονται εντός του μπλοκ αλλά δεν θα αποκλείει όπλα από τρίτες χώρες αν αποτελούν τη μοναδική επιλογή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Το ταμείο, γνωστό ως Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την Ειρήνη, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά έχει εξαντληθεί.
Διαβάστε επίσης:
Αυτοκτόνησε καρκινοπαθής περιμένοντας το φάρμακο που ήταν σε έλλειψη – Τι λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης
Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι συμβαίνει με Eurobank, Optima και Credia, τα σχέδια και οι φήμες σε ΓΕΚ, Aktor, ΑΒΑΞ, ποιοι «μαύρισαν» τον Τόλη τον Α’, το νέο σκάνδαλο στις Σπέτσες και πόσο κόστισε το πάρτι Κούστα
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για OPTIMA, Aegean, IDEAL, Fourlis
- Προθεσμία 18 ημερών για την έκπτωση φόρου έως και 4% – Κλείνει το Taxis για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις
- Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με ξενοδοχειακά ακίνητα και τη Βίλα Πρινιωτάκη στην Παλλήνη
