• Διεθνής πολιτική

    Γρήγορες και δραστικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Δύση – Νέα επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν

    • NewsRoom
    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο Εμανουέλ Μακρόν (δεξιά) καθώς περπατούν

    Βλαντίμιρ Πούτιν-Εμανουέλ Μακρόν


    Οι σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν από κοινού «γρήγορες και δραστικές» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, «σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ουκρανίας», γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ.

    Αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα απόψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Αντρζέι Ντούντα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Χεμπεστράιτ κάνει λόγο για «σημαντική ανταλλαγή απόψεων για την πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

    Όλες οι διπλωματικές προσπάθειες, συνεχίζει ο εκπρόσωπος, «έχουν ως στόχο την παρακίνηση της Μόσχας στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης». Το θέμα είναι «να αποτρέψουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη», καταλήγει.

    Νέα επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν

    Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μιλήσει αύριο το μεσημέρι τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κρίση στα ρωσοουκρανικά σύνορα, την οποία η Δύση θέλει να επιλύσει «μέσω της διπλωματίας, του διαλόγου και της αποτροπής», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

    Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν νωρίτερα σήμερα οι Δυτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, «επανέλαβαν ότι στηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    ΝΑΤΟ: Η Ρωσία πρέπει να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση

    Πετρέλαιο: Ο φόβος για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές

    Πιθανή τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μπάιντεν για την ουκρανική κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ