• Διεθνής πολιτική

    Γκέρχαρντ Σρέντερ: Να σταματήσει τον πόλεμο η Ρωσία-Λάθη και από τις δύο πλευρές

    • NewsRoom
    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ

    Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ


    «Πρέπει να τερματιστούν το συντομότερο ο πόλεμος και τα συνδεδεμένα με αυτόν δεινά για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Αυτό αποτελεί ευθύνη της Ρωσίας», δήλωσε ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, υψηλόβαθμο στέλεχος των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών.

    Ο κ. Σρέντερ έκανε λόγο για «λάθη και από τις δύο πλευρές», τονίζοντας ωστόσο ότι «τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δε δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών μέσων».

    «Πολλά έχουν ειπωθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με λάθη και παραλείψεις στη σχέση μεταξύ Δύσης – Ρωσίας. Και υπήρξαν πολλά λάθη – και από τις δύο πλευρές. Αλλά και τα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας δεν δικαιολογούν τη χρήση στρατιωτικών μέσων», δήλωσε ο κ. Σρέντερ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης Linkedin.

    «Με το βλέμμα στο μέλλον», τονίζει, «ισχύει ότι τώρα σε απαραίτητες κυρώσεις, πρέπει να προσέξει κανείς ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαρραγούν εντελώς οι εναπομείναντες πολιτικοί και οικονομικοί δεσμοί και οι δεσμοί της κοινωνίας των πολιτών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης». Διότι αυτά, όπως λέει, είναι -παρόλη τη δραματική κατάσταση- η βάση για την ελπίδα που έχουμε όλοι: ότι ένας διάλογος για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ήπειρό μας θα είναι και πάλι εφικτός.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαριούπολη: Καταστράφηκε ολοσχερώς η αεροπορική βάση από ρωσικούς πυραύλους

    ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον έστειλε μαχητικά F-35 σε Εσθονία και Λιθουανία

    Politico: Ο Πούτιν θέλει τον Γιανουκόβιτς στην εξουσία και τον Ζελένσκι σε δίκη



    ΣΧΟΛΙΑ