ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για «καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα» έκανε λόγο ο υπουργός ‘Αμυνας και στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μπόρις Πιστόριους και άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σχετικά με τον μελλοντικό του ρόλο στο κόμμα.
Ο κ. Πιστόριους, τον οποίο πολλοί στο SPD προτιμούσαν ως υποψήφιο καγκελάριο αντί του Όλαφ Σολτς, δήλωσε ακόμη ότι θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του κόμματός του σε περίπτωση που ο νικητής των εκλογών Φρίντριχ Μερτς επιθυμεί να ξεκινήσει συνομιλίες με το SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα απέκλειε έναν συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους (FDP), ο κ. Πιστόριους δήλωσε δηκτικά: «Το FDP μας διευκόλυνε να ξεπεράσουμε τον πόνο του αποχαιρετισμού. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον».
Διαβάστε επίσης
Γερμανικές εκλογές: Η πρώτη δήλωση του Όλαφ Σολτς μετά την ήττα – «Έχω την ευθύνη του αποτελέσματος»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουρκία: Στο 12,1% μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο
- Ουκρανία: Έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Ρωσία με drones
- ΕΛΚΑΚ: Προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάπτυξη ελληνικού δορυφόρου για τις Ένοπλες Δυνάμεις
- Κόντρα Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τα παραρτήματα μη κρατικών πανεπιστήμιων που εγκρίθηκαν για το 2025-26
