ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε την Ουκρανία ότι θα στηρίξει επί χρόνια τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, αν χρειαστεί.
“Δυστυχώς, πρέπει να υποθέσουμε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί και το επόμενο καλοκαίρι νέα βαρέα όπλα από τους φίλους της”, δήλωσε η Μπέρμποκ στην εφημερίδα Bild am Sonntag. “Η Ουκρανία υπερασπίζεται επίσης την ελευθερία μας, την ειρηνευτική μας τάξη. Και τους υποστηρίζουμε οικονομικά και στρατιωτικά – και για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. Τελεία και παύλα.”
Η Μπέρμποκ εξέφρασε την προσδοκία ότι ο πόλεμος “θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια”. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την “αυταπάτη” να καταλάβει την Ουκρανία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δεν λειτούργησε. Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε επίσης τη διεκδίκηση της Ουκρανίας για τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία. “Η Κριμαία ανήκει επίσης στην Ουκρανία. Ο κόσμος δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση του 2014, η οποία ήταν αντίθετη με το διεθνές δίκαιο”.
Διαβάστε επίσης
Συμβιβασμό για το ζήτημα τις εισόδου Ρώσων τουριστών στην ΕΕ αναζητά το Βερολίνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
- Πώς στρατολογήθηκε ο κατάσκοπος, η αφαίρεση της ιθαγένειας και ο νόμος Δένδια, το ηθικό και το νόμιμο, ο Τασούλας και τα Αρχαία Ελληνικά
- Θ. Κοτσιαρός (ΠΕΦ): Η Ακαδημία Φαρμάκου φέρνει νέο μοντέλο σύνδεσης, εκπαίδευσης και παραγωγής
- Απόφαση ΑΠ: Δεν γνωμοδότησε για αναδρομικότητα – Μπαράζ νομικών διεκδικήσεων από δανειολήπτες – Επανέρχεται ο φόβος του ηθικού κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.