• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία, Βουλγαρία και Γαλλία διακόπτουν τις αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

    • NewsRoom


    Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD.

    «Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία», πρόσθεσε.

    Η Βουλγαρία διακόπτει από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

    Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σύσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν οι πτήσεις.

    Παράλληλα, και η Γαλλία διακόπτει από τα μεσάνυχτα κάθε μετακίνηση προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Η 48ωρη διακοπή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συμφωνηθεί σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους νέο καθεστώς διαγνωστικών ελέγχων πριν από το άνοιγμα των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μόσιαλος: Όσα είπε για τη μετάλλαξη του ιού και το εμβόλιο

    Νέος συναγερμός λόγω μετάλλαξης του κορονοϊού στην Βρετανία – Κλείνουν σταδιακά τα σύνορά τους οι χώρες της ΕΕ

    ΗΠΑ: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων της Moderna – Πιθανόν τη Δευτέρα ο πρώτος εμβολιασμός

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ