• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Τι ζήτησαν 300 ισραηλινοί επιχειρηματίες από τον υπουργό Οικονομίας

    • NewsRoom

    Ρόμπερτ Χάμπεκ


    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ ακύρωσε τη συμμετοχή του σε διεθνές συνέδριο τεχνολογίας στην Πορτογαλία, λόγω των αντισημιτικών δηλώσεων του διοργανωτή.

    Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Web Summit Πάντι Κόσγκρεϊβ, προκάλεσε αντιδράσεις όταν με ανάρτησή του στο «Χ» επέκρινε την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης και σχολίασε ότι «τα εγκλήματα πολέμου είναι εγκλήματα πολέμου, ακόμη και αν διαπράττονται από συμμάχους».

    Μετά από αυτό, 300 ισραηλινοί επιχειρηματίες ζήτησαν με ανοιχτή επιστολή τους από τον κ. Χάμπεκ να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο.

    «Στρεφόμαστε σε εσάς, διότι συγκινηθήκαμε βαθιά από την ιστορική σας ομιλία, στην οποία επιβεβαιώσατε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αναφέρεται στην επιστολή των επιχειρηματιών.

    Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι «δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων» μια συμμετοχή του κ. Χάμπεκ «θα έστελνε ένα αντιφατικό μήνυμα, ειδικά προς την ακμάζουσα ισραηλινή επιχειρηματική κοινότητά μας, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη γερμανική οικονομία και βιομηχανία».

    Στο μεταξύ, μετά τις αντιδράσεις, παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του Web Summit ο κ. Κόσγκρεϊβ.

    Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, σε πρόσφατο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, καταδίκασε ευθέως τον αντισημιτισμό και αναγνώρισε το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους πολίτες του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ποια startup «έφαγε» την Tesla τον Οκτώβριο

    Motor Oil: Βουτιά πάνω από 8% σε τέσσερις συνεδριάσεις- Τι συμβαίνει, τι ακούγεται στην αγορά

    Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Εξάρχου για την επιτάχυνση των έργων του Μετρό



    ΣΧΟΛΙΑ