• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για Καταλονία, Αραγονία και Ναβάρα


    Ταξιδιωτική οδηγία για την Καταλονία, την Αραγονία και τη Ναβάρα εξέδωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Νωρίτερα, το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ” είχε συμπεριλάβει τις τρεις περιοχές της βόρειας Ισπανίας στον κατάλογο με τις “περιοχές κινδύνου”, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

    Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, σε αυτές τις περιοχές της Ισπανίας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της Βαρκελώνης και της περίφημης παραλίας Κόστα Μπράβα, διαπιστώθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί αυτόματα ο μηχανισμός προστασίας που έχει δημιουργήσει το Βερολίνο. Για τους ίδιους λόγους έχει ήδη εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για το Λουξεμβούργο.

    Η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας σημαίνει μεταξύ άλλων ότι όσοι είχαν ήδη κρατήσεις για διακοπές στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν το δικαίωμα να τις ακυρώσουν χωρίς κόστος. Επιπλέον, όποιος επιστρέφει στη Γερμανία από επισήμως χαρακτηρισμένη “περιοχή κινδύνου”, θα πρέπει είτε να τίθεται σε κατ’ οίκον καραντίνα ενημερώνοντας τις υγειονομικές αρχές της περιοχής του είτε να προσκομίζει αρνητικό τεστ για κορονοϊό, το οποίο όμως πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 48 ωρών.

    Από αύριο άλλωστε, οποιοσδήποτε φθάνει στην Γερμανία από το εξωτερικό θα έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δωρεάν τεστ εντός 72 ωρών από την άφιξή του. Η υποχρεωτική διενέργεια τεστ που αποφασίστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια για όποιον επιστρέφει από “περιοχή κινδύνου” θα εφαρμοστεί πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ