ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να μιλήσουν με τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από την τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει ο τελευταίος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφεραν πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έχουν ζητήσει να συνομιλήσουν ήδη απόψε το βράδυ με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να επικοινωνήσει αύριο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι ο καγκελάριος, στο περιθώριο της τελετής ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα 14ου, συναντήθηκε σήμερα στην Ρώμη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πόλεμου.
Ο κ. Μερτς δεν συναντήθηκε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος βρισκόταν επίσης στην Ρώμη. «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί τώρα πρόοδος», δήλωσε ο καγκελάριος.
Διαβάστε επίσης:
Βανς σε Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη είναι σύμμαχος και φίλος αλλά έχουμε διαφωνίες
Πρώτη συνάντηση Τζέι Ντι Βανς-Ζελένσκι στη Ρώμη μετά τον «καυγά» στον Λευκό Οίκο
Λαγκάρντ: Η ισχύς του ευρώ είναι αντιφατική, αλλά δικαιολογημένη – Είναι ευκαιρία για την Ευρώπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ετσι θα απαντήσει η ΝΔ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική
- EFPIA: Σχεδόν δυο χρόνια καθυστερούν τα νέα καινοτόμα φάρμακα να έρθουν στη χώρα μας
- Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας σε πλούσιους φορολογούμενους που παρουσιάζονται… φτωχοί – Διασταυρώσεις και με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης
- Yutong VS Zhongtong: Αυτοί είναι οι Κινέζοι που θέλουν να κάνουν μπίζνες με τα λεωφορεία
