Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) μοιράζεται με την κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) την πρώτη θέση στην δημοσκόπηση του ARD, από την οποία αναδεικνύεται επίσης δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης, αλλά και ανησυχία για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Στο σημερινό DeutschlandTrend για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η AFD και οι CDU/CSU μοιράζονται την πρώτη θέση με 26%.

1

Η AfD, η οποία έχει αυξήσει δημοσκοπικά τις δυνάμεις της κατά 10 μονάδες κατά την τελευταία χρονιά, κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η Ένωση χάνει στο ίδιο διάστημα μία μονάδα.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) παραμένει στη δεύτερη θέση με αμετάβλητο ποσοστό στο 14%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με 12% (+1) και η Αριστερά με 10% και χωρίς μεταβολή.

Η αριστερή λαϊκιστική Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) και οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι (FDP) συγκεντρώνουν από 3% και βρίσκονται μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

Στο ερώτημα σχετικά με την αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση της Χαμάς, το 63% δηλώνει ότι την θεωρεί υπερβολική, το 15% κατάλληλη και το 6% ανεπαρκή.
Το 55% τάσσεται υπέρ της αναγνώρισης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με το 20% να υποστηρίζει την αντίθετη άποψη. Στο ίδιο πνεύμα, 55% των
ερωτηθέντων ζητά να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ, ενώ 27% τάσσεται κατά μιας τέτοιας προοπτικής.
Διαβάστε επίσης: