• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Απελαύνει 40 Ρώσους διπλωμάτες μετά τη σφαγή αμάχων στην Μπούτσα – Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

    • NewsRoom
    Η Αναλένα Μπέρμποκ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

    Αναλένα Μπέρμποκ, γερμανίδα ΥΠΕΞ


    Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ ανακοίνωσε πως η Γερμανία χαρακτηρίζει ως «ανεπιθύμητους» έναν «σημαντικό αριθμό» αξιωματούχων της πρεσβείας της Ρωσίας στη χώρα, μετά τη σφαγή των αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, για την οποία τα κράτη της Ευρώπης και οι ΗΠΑ κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις.

    «Οι εικόνες στην Μπούτσα μαρτυρούν μια απίστευτη βαρβαρότητα από την πλευρά της ρωσικής ηγεσίας και όσων ακολουθούν την προπαγάνδα της», ανέφερε η Μπέρμποκ σε ανακοίνωσή της. «Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αποφάσισε έτσι σήμερα να κηρύξει ανεπιθύμητους σημαντικό αριθμό μελών της Ρωσικής Πρεσβείας που εργάζονται εδώ στη Γερμανία καθημερινά ενάντια στην ελευθερία μας, ενάντια στη συνοχή της κοινωνίας μας».

    Η Γερμανία προχώρησε στην απέλαση 40 Ρώσων διπλωματών, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

    Παράλληλα, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως το Βερολίνο θα ενισχύσει την υποστήριξή του στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

    «Προχωράμε σε περαιτέρω απαντήσεις με τους εταίρους μας», τόνισε η Αναλένα Μπέρμποκ, προσθέτοντας ότι «θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα εντείνουμε αποφασιστικά την υποστήριξή μας στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και θα ενισχύσουμε επίσης την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

    Από την πλευρά της η Μόσχα, η οποία αρνείται πως ευθύνεται για τη σφαγή και κατηγορεί την Ουκρανία πως «έστησε» τις εικόνες με τους Ουκρανούς νεκρούς αμάχους στους δρόμους της πόλης κοντά στο Κίεβο, απείλησε πως θα απαντήσει με «αντίποινα»  στην απόφαση του Βερολίνου να απελάσει τους 40 Ρώσους διπλωμάτες.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Μετά την βαρβαρότητα στην Μπούκα, Γερμανία και Λιθουανία απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες

    Γερμανία: Και επίσημα υπό κρατικό έλεγχο περνά η Gazprom Germania



    ΣΧΟΛΙΑ