• Διεθνής πολιτική

    Γάζα: Νεκροί από Ισραηλινοί επίθεση οι τρείς γιοί του ηγέτη της Χαμάς

    • NewsRoom
    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς) Πηγή: facebook

    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς)


    Τον θάνατο των τριών γιών του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Γάζα την Τετάρτη ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση και η οικογένεια του Χανίγια. Οι τρείς γιοι του Χανίγια, Χαζέμ, Αμίρ και Μοχάμεντ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βομβαρδίστηκε στον καταυλισμό Αλ Σάτι της Γάζας. Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν επίσης, σύμφωνα με την Χαμάς, δυο εγγόνια του Χανίγια ενώ ένα τρίτο τραυματίστηκε.

    Ο μεγαλύτερος γιός του Ισμαήλ Χανίγια επιβεβαίωσε με ανάρτηση του στο facebook ότι τα τρία του αδέρφια σκοτώθηκαν. : «Ευχαριστώ τον Θεό που μας τίμησε με το μαρτύριο των αδελφών μου του Χαζέμ του Αμίρ και του Μοχάμαντ και των παιδιών τους» έγραψε στην ανάρτηση του ο Αμπντέλ Σαλάμ Χανίγια.

    Μιλώντας στο Al Jazeera, o Χανίγια είπε πως από το ισραηλινό πλήγμα βρήκαν τον θάνατο τρία παιδιά του: ο Χάζεμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμαντ. Συμπλήρωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 60 συγγενείς του έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

    Ξεκαθάρισε ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της, που περιλαμβάνουν την οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την ασφαλή επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους. «Εάν νομίζουν πως βάζοντας στο στόχαστρο τα παιδιά μου, την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις και προτού το κίνημα (της Χαμάς) καταθέσει την απάντησή του, θα υποχρεώσουν τη Χαμάς να αλλάξει τις θέσεις της, τρέφουν ψευδαισθήσεις», δήλωσε ο Χανίγια.

    «Το αίμα των παιδιών μου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από το αίμα των υπολοίπων παιδιών των Παλαιστινίων… Όλοι οι μάρτυρες της Παλαιστίνης είναι παιδιά μου», τόνισε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς.

    «Από το αίμα των μαρτύρων μας και τον πόνο των τραυματιών, γεννιέται η ελπίδα, χτίζουμε ένα μέλλον με ανεξαρτησία και ελευθερία για τον λαό μας και το έθνος μας», διεμήνυσε ο Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στο Κατάρ.

    Κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    Μέχρι στιγμής οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν επιβεβαιώσει το πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων.

    Πηγή: Reuters

    Διαβάστε επίσης:

    Αδειλίνη (Άρειος Πάγος): Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

    AVE: Ξεκινά την Παρασκευή η διαπραγμάτευση 3.500.000 νέων μετοχών στο ΧΑ

    Ισραήλ και ΟΗΕ διαφωνούν για τη βοήθεια στη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ