ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλλία: Ο πρέσβης των ΗΠΑ αγνόησε το κάλεσμα του υπ. Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Τραμπ
Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας στον κρατικό προϋπολογισμό του 2026 πριν από την 31η Δεκεμβρίου εξέφρασε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, μετά από διαδοχικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Ματινιόν, ο Λεκορνί δήλωσε πως υπάρχει πολιτική βούληση και «βάσιμοι λόγοι» για αισιοδοξία, καθώς σχεδόν όλα τα κόμματα δείχνουν πρόθεση να επιτευχθεί συμφωνία, γεγονός που – όπως είπε – απομακρύνει το ενδεχόμενο διάλυσης της Εθνοσυνέλευσης.
«Όλες οι διαβουλεύσεις που είχα με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τους εκπροσώπους των κομμάτων – UDI, Yonne, Ρεπουμπλικανούς, Place Publique, MoDem, Horizon, Renaissance και άλλους – καταδεικνύουν κοινή πρόθεση να υπάρξει προϋπολογισμός για τη Γαλλία πριν το τέλος του έτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Καθοριστικό ραντεβού στο προεδρικό Μέγαρο
Ο Λεκορνί, αν και παραιτημένος, έχει λάβει εντολή από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παραμείνει σε ενεργό πολιτικό ρόλο και να ηγηθεί των τελικών διαπραγματεύσεων. Όπως δήλωσε, πρόκειται να μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να παρουσιάσει στον πρόεδρο τις πιθανές λύσεις και προτάσεις που έχουν προκύψει από τις συναντήσεις του με τα κόμματα.
Η πρωτοβουλία αυτή θεωρείται κρίσιμη, καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική αβεβαιότητα μετά τις πρόσφατες εκλογές χωρίς ξεκάθαρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Λεκορνί συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς, εκτός από την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, η οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει στον κύκλο διαβουλεύσεων. Η στάση αυτή εκλαμβάνεται ως ένδειξη της συνεχιζόμενης πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και των δυσκολιών επίτευξης μιας συναινετικής λύσης.
Διαβάστε επίσης
Ο Δήμος Αθηναίων επιβραβεύεται για τη συνετή οικονομική διαχείριση από τη Moody’s
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκάλυψη: Γιατί ο Λαμότ προσέφυγε κατά της Λένας Οικονομίδη – Το διαζύγιο εκατομμυρίων, το προγαμιαίο συμβόλαιο και οι κατηγορίες για απόκρυψη περιουσίας
- Πληροφορική: Συνωστισμός για έργα Άμυνας €60 εκατ.
- Μητσοτάκης χωρίς αυτοδυναμία, Ανδρουλάκης χωρίς αφήγημα, Τσίπρας χωρίς ταυτότητα
- Α. Κοτταράς (ΣΤΑΣΥ) στο mononews: Πρόκληση η άμεση υλοποίηση όλων των έργων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.