ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται την Πέμπτη στην Γαλλία, έπειτα από τις δύο προηγούμενες του Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να γίνουν αισθητές κυρίως στους τομείς των μεταφορών, της παιδείας και γενικότερα του δημόσιου τομέα, ενώ τα συνδικάτα έχουν προαναγγείλει πάνω από 240 δράσεις στο σύνολο της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, 75.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται «επί ποδός πολέμου». Εκ παραλλήλου ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του προέδρου Μακρόν, ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ, συνεχίζει τις επαφές του με τις ηγεσίες των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων με στόχο τη δημιουργία ενός κυβερνητικού σχήματος που θα έχει εξασφαλισμένη την επιβίωση του από την Εθνοσυνέλευση.
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνλύ αναμένεται να παρουσιάσει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σχέδιο ενός νέου κρατικού προϋπολογισμού για το 2026, με λιγότερες δόσεις δημοσιονομικής λιτότητας, σε σχέση με αυτό του προηγούμενου πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαϊρού, που προέβλεπε την εξοικονόμηση 44 δισεκατομμυρίων ευρώ από το γαλλικό κράτος. Η πρώτη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων υπήρξε ωστόσο αρνητική, ενώ ο εντολοδόχος πρωθυπουργός αναμένεται να έχει αύριο, Παρασκευή, διαδοχικές συναντήσεις με τις ηγεσίες του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού και του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ-shutdown: Η κυβέρνηση «πάγωσε» πόρους που προορίζονταν για Δημοκρατικές πολιτείες
Τουσκ: Σχεδόν κάθε μέρα γίνονται ρωσικές προκλήσεις στη Βαλτική Θάλασσα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιες μετοχές άντεξαν στην καταιγίδα, Βρεττού-QUBE 1-0, η ήττα του Δαυίδ, ποια είναι η άγνωστη ναυτιλιακή Αdele, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, το μέρισμα του Κούστα (oh my god) και η Νίκη Κεραμέως στο My Story
- Akrotiri Tankers (Μαριέλενα Προκοπίου και Κωνσταντίνος Λάμψιας): Παρήγγειλαν άλλο ένα τάνκερ Suezmax αξίας 84,4 εκατ. δολαρίων στο New Times Shipbuilding
- O εφιάλτης του Orus Reis, η δημοφιλία Δένδια στην Κύπρο, ο Αλέξης και η Πλατυτέρα και ποιος Σέρβος έγινε Ελληνας
- Σοφία Βακάκη: Η κόρη του Mr Jumbo που αγοράζει μετοχές – Οι κινήσεις των 7,5 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.