• Διεθνής πολιτική

    Γαλλία: Η συντηρητική Πεκρές απέναντι στον Μακρόν στο β΄ γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    • NewsRoom
    Γαλλία: Η συντηρητική Πεκρές απέναντι στον Μακρόν στο β΄ γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Βαλερί Πεκρές


    Μια νέα δημοσκόπηση εμφανίζει την συντηρητική Βαλερί Πεκρές ως την πιθανότερη υποψήφια πρόεδρο που θα αντιμετωπίσει τον σημερινό ηγέτη της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των εκλογών τον Απρίλιο του 2022.

    Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση των Ipsos/Sopra Steria εμφανίζει την Πεκρές, την οποία στις αρχές του μήνα το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέλεξε ως υποψήφιά του για την προεδρία της χώρας, να κερδίζει το 17% στον πρώτο γύρο των εκλογών έναντι 25,5% του Μακρόν, αλλά δέκα ποσοστιαίες μονάδες πάνω από μια αντίστοιχη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου.

    Οι δύο υποψήφιοι που κερδίζουν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο, στις 10 Απριλίου, θα περάσουν στον δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου.

    Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ, μια τηλεπερσόνα, ο οποίος το φθινόπωρο ερχόταν στην πρόθεση ψήφου σε αρκετές δημοσκοπήσεις δεύτερος στον πρώτο γύρο μετά τον Μακρόν, καταγράφει πτώση της δημοτικότητάς του από 16% που ήταν τον Οκτώβριο σε 14,5%.

    Έτσι βρίσκεται στην ίδια θέση με την επίσης ακροδεξιά αρχηγό του Εθνικού Συναγερμού, την Μαρίν Λεπέν, η δημοτικότητα της οποίας επίσης έπεσε από το 16% στο 14,5%.

    Ο αρχηγός των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό, και ο ακροαριστερός Ζαν-Λιν Μελανσόν βρίσκονται αρκετά πίσω στην πρόθεση ψήφου, λαμβάνοντας ο καθένας το 8,5% στην πρόθεση ψήφου.

    Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα περισσότερων από 10.000 ανθρώπων, από τις 7 ως τις 13 Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ερντογάν: Δεσμεύτηκε ότι θα στείλει 15 εκατ δόσεις του τουρκικού εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Αφρική

    Ερντογάν: Η οργή για το κόστος ζωής στην Τουρκία απειλή για την επανεκλογή του

    Γερμανία: Πρόταση των Πρασίνων για υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών, πυροσβεστών και δασκάλων



    ΣΧΟΛΙΑ