• Διεθνής πολιτική

    Γαλλία: Ένας 19χρονος νεκρός κατά τη διάρκεια επίθεσης διαδηλωτών σε σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom
    Καμμένο λεωφορείο στη Γαλλία μετά τις διαδηλώσεις στο Παρίσι για τον θάνατο 17χρονου


    Ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του το βράδυ της Πέμπτης στη Ρουέν, καθώς φέρεται να πήδηξε από τον όροφο ενός κτιρίου κατά τη διάρκεια επίθεσης διαδηλωτών σε σούπερ μάρκετ που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου, εν μέσω των ταραχών για τον θάνατο ενός 17χρονου στο Παρίσι από πυρά αστυνομικού.

    Ο 19χρονος διακομίστηκε, εγκεφαλικά νεκρός σε νοσοκομείο, και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας νεαρός άνδρας πέθανε σήμερα το απόγευμα αφού έπεσε από μια στέγη στην οποία είχε ανέβει μαζί με έναν άλλο νεαρό άνδρα», είπε στο RTL ο εισαγγελέας της Ρουέν.

    Οι ταραχές απ΄άκρη σ’ άκρη της Γαλλίας συνεχίζονται, ενώ σήμερα, λεηλατήθηκαν καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος της Apple στο Στρασβούργο. Βίντεο στα social media δείχνει ΙΧ να «μπουκάρει» σε κατάστημα Lidl στη Γαλλία, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για το κτήριο από όπου έπεσε από ύψος 5 μέτρων ο 19χρονος.

    Στις φλόγες τυλίχθηκε και το εμπορικό κέντρο Croix-Blanche, νότια του Παρισιού και συγκεκριμένα στον νομό Σεν-ε-Μαρν, σε ένα ακόμη επεισόδιο των ταραχών. Η πυροσβεστική επιχειρούσε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς.

    Επιστρέφοντας εσπευσμένα στο Παρίσι από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για την επιβολή της τάξης, ύστερα από έκτακτη διυπουργική σύσκεψη, καθώς η κατάσταση στη χώρα του παραμένει εκρηκτική μετά τον θάνατο 17χρονου Γαλλοαλγερινού από αστυνομικά πυρά.

    Σε δηλώσεις του για τη δολοφονία του Ναέλ το πρωί της Τρίτης, ο Μακρόν κατήγγειλε την «απαράδεκτη εκμετάλλευση του θανάτου του εφήβου», αναφερόμενος στα επεισόδια του Παρισιού και εξήγγειλε μέτρα για την καταστολή των κινητοποιήσεων. Επιπλέον, κούνησε το… δάκτυλο στους γονείς ζητώντας τους να μαζέψουν τα παιδιά τους.

    Διαβάστε επίσης

    Χάος στη Γαλλία: Ο Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους

    Χάος στη Γαλλία: Διακοπή δημόσιων συγκοινωνιών μετά τις 21:00 ζητά η κυβέρνηση

    Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλία λόγω των βίαιων ταραχών στο Παρίσι



    ΣΧΟΛΙΑ