• Διεθνής πολιτική

    Γαλλία: Αντιμέτωπη με τρεις προτάσεις μομφής η κυβέρνηση της Ελιζαμπέτ Μπορν

    • NewsRoom
    Ελιζαμπέτ Μπορν

    Ελιζαμπέτ Μπορν, Πρωθυπουργός Γαλλίας


    Με τρεις διαφορετικές προτάσεις μομφής, οι οποίες πάντως δεν αναμένεται να υπερψηφιστούν, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η γαλλική κυβέρνηση, έπειτα από την απόφαση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν να εγκρίνει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 όχι δια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά με βάση το άρθρο 49,3 του Συντάγματος, παρακάμπτοντας την Εθνοσυνέλευση.

    Η απόφαση της πρωθυπουργού της Γαλλίας ήρθε καθώς διαπιστώθηκε πως δεν ήταν εφικτή η συγκέντρωση της απαραίτητης  πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση.

    Η μία πρόταση μομφής έχει υποβληθεί από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ενώ άλλες δύο προτάσεις μομφής έχουν υποβληθεί από την αριστερή αντιπολίτευση.

    Ωστόσο, από τη στιγμή που η Μαρίν Λεπέν έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει τις προτάσεις της Αριστεράς, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής της άκρας Δεξιάς, καμία από τις προτάσεις δεν πρόκειται να περάσουν.

    Είναι πάντως η πρώτη φορά που γαλλική κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη την ίδια μέρα με τρεις προτάσεις μομφής εις βάρος της.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ-Η επόμενη μέρα και οι προκλήσεις

    Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη καλλιεργητών ινδικής κάνναβης

    Ουκρανία: Προσκάλεσε τον ΙΑΕΑ να την ελέγξει αν κατασκευάζει «βρώμικη βόμβα»



    ΣΧΟΛΙΑ