• Διεθνής πολιτική

    FT: Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Αιγύπτου δε θα πραγματοποιηθεί

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι


    Οι Financial Times σε άρθρο γνώμης της στήλης «Lex», αναφέρονται στις επιδιώξεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντλήσει κεφάλαια από χώρες με τις οποίες είχε μέχρι πρότινος εχθρικές σχέσεις, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία του και να αντιμετωπίσει την πρώτη της τουρκικής λίρας.

    Η εφημερίδα προειδοποιεί  τους επενδυτές να μην επηρεαστούν από αυτή την κίνηση και να αποστασιοποιηθούν.

    Ειδικότερα, οι FT  αναφέρονται στην πρόσφατη χειραψία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης στο Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου του Κατάρ, την οποία τα τουρκικά ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως μία κίνηση επανέναρξης του διαλόγου μεταξύ Άγκυρας και Καΐρου.

    Οι FT, αφού παρουσιάσουν την δεινή οικονομική κατάσταση  στην οποία βρίσκεται η Τουρκία, αναφέρουν ότι η προσέγγιση των μέχρι πρότινος εχθρικών ηγετών της Τουρκίας και της Αιγύπτου δεν θα πραγματοποιηθεί. Κάτι που θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους και οι ανεξάρτητοι επενδυτές.

    Παράλληλα, καλούν τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί και να μην επηρεάζονται από τις κινήσεις των κρατών του Κόλπου για πολιτικούς λόγους, αλλά να επικεντρωθούν στις οικονομικές κινήσεις της Τουρκίας, προειδοποιώντας ότι όσο περισσότερο ο Ερντογάν βρίσκει χρηματοδότηση από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, τόσο πιο δύσκολα θα εγκαταλείψει την καταστροφική οικονομική πολιτική του, κάτι που τελικά θα βλάψει και τους ίδιους τους επενδυτές.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο αντάλλαξαν 100 αιχμαλώτους πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ