• Διεθνής πολιτική

    Φον ντερ Λάιεν σε Ζελένσκι: Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει τώρα ξεκινήσει

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Τη σταθερή υποστήριξη της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας εξέφρασε για ακόμα μία φορά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

    «Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει τώρα ξεκινήσει», ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο Twitter.

    Συγκεκριμένα, έγραψε: «Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την αμέριστη υποστήριξη της ΕΕ. Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει τώρα ξεκινήσει. Τέτοιοι καιροί απαιτούν όραμα, σταθερότητα και αντοχή για να κάνουμε το ένα δύσκολο βήμα μετά το επόμενο. Η Κομισιόν θα προχωρήσει σε αυτό το μονοπάτι».

    Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τη χορήγηση της 2ης ευρωπαϊκής δόσης της μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ.

    «Αυτά τα χρήματα χρειάζεται τώρα ο γενναίος λαός της Ουκρανίας. Θα στηρίξουν τα οικονομικά της χώρας καθώς συνεχίζεται αυτός ο παράλογος πόλεμος» είπε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε: «Η γνώμη της Κομισιόν σχετικά με την αίτηση για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμαστεί εντός λίγων μηνών».

    «Είχε ουσιαστική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν. Η γνώμη της Κομισιόν σχετικά με την αίτηση για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμαστεί εντός λίγων μηνών. Η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και η ΕΚ έχουν λάβει οδηγίες. Προχωράμε μαζί στο στρατηγικό μας στόχο», τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Σολτς: Ζητά κατάπαυση πυρός από τον Πούτιν-Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για ότι καθυστερεί τις συνομιλίες

    Ιταλία: Θα ανοικοδομήσει το θέατρο της Μαριούπολης



    ΣΧΟΛΙΑ