ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε απόψε ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ, αυτήν την εβδομάδα, ισοδυναμούσε με έγκριση εκ μέρους των ΗΠΑ της καταστροφής της Γάζας και αυτό «σημειώθηκε από την ιστορία».
Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT Haber, ο Φιντάν είπε ότι το Ισραήλ «άλλαξε το αφήγημα» σχετικά με την εμπλοκή του στην έκρηξη που σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Γάζας την Τρίτη. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η αυριανή σύνοδος του Καΐρου να οδηγήσει σε μια συμφωνία με την οποία θα σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ.
«Ασφαλώς, το ότι ο Μπάιντεν ήρθε εκεί πέρα υπό αυτές τις συνθήκες και βρέθηκε σε θέση, κατά κάποιο τρόπο, να εγκρινει την καταστροφή στη Γάζα, σημειώθηκε από την ιστορία. Για πολλούς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αλλά δημιουργεί μια αντίληψη που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά διαφορετικά αποτελέσματα για την Αμερική», είπε.
Ο Φιντάν είπε επίσης ότι η Τουρκία προτείνει ένα σύστημα εγγυήσεων στους ομολόγους της ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στη σύγκρουση. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει εγγυήτρια για την παλαιστινιακή πλευρά, πρόσθεσε, καλώντας και άλλες χώρες της περιοχής να συμμετάσχουν σε αυτό το σύστημα.
Διαβάστε επίσης
Σύνοδος ΗΠΑ – Ευρώπης στην Ουάσιγκτον – Στο επίκεντρο Ισραήλ-Ουκρανία
Σολτς: «Όποιος επιτίθεται εναντίον Εβραίων, επιτίθεται εναντίον όλων μας»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- H πρόταση βόμβα Σαμαρά στον Κ.Μ., το… dabate στο Πεντάγωνο, ο Greg και ο «γαλάζιος» γάμος και ο καβγάς για ένα SMS
- Jumbo: Ελκυστικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης και νέα τιμή – στόχο στα 34,07 ευρώ ανά μετοχή
- Αποκάλυψη: Ελληνικό Fund «σηκώνει» 250 εκατ. δολ. για αθλητικές business – Τι συμβαίνει με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
- Χρέη πτωχευμένης εταιρείας: Πότε απαλλάσσεται ο CEO και πώς να εξασφαλίσει ότι δεν θα ευθύνεται