• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Θέλουμε νέo αεροπλανοφόρo από την Ισπανία

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκίας


    Την επέκταση της συμφωνίας της Τουρκίας με την Ισπανία για την απόκτηση και νεών αεροπλανοφόρων από την Ισπανία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων της ίδρυσης του Τουρκικού κράτους.

    Σύμφωνα με τον Ερντογάν, είναι πιθανό το νέο αεροπλανοφόρο να είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του TCG Anadolu.

    Ο Ερντογάν ανέφερε πως καμία ιμπερεαλιστική δύναμη δεν θα αποτρέψει τη Τουρκία από το να είναι ευχαριστημένη, επιτυχημένη και κερδισμένη.

    Υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στους «αδύναμους» από την Καύκασο έως και την Παλαιστίνη. «Όπου υπάρχει άνθρωπος καταπιεσμένος, θύμα διώξεων και σε ανάγκη, η Τουρκία είναι αυτή που σπεύδει να τον βοηθήσει, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει και τον βοηθάει στα προβλήματά του. Αυτή τη στάση την έχουμε δείξει στο παρελθόν στην Κορέα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και τέλος στο Καραμπάχ» ανέφερε.

    «Σήμερα, δείχνουμε την ίδια αποφασιστική στάση για την Παλαιστίνη και τη Γάζα, για την οποία ο Ατατούρκ είπε ότι “κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι” και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Γάζας. Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που οργανώσαμε χθες, με τη συμμετοχή 1,5 εκατ. ατόμων, ήταν ένα μέρος (της στάσης μας) αυτής», πρόσθεσε.

    «Η ιστορία του έθνους μας μετράει χρόνια σε βάθος αιώνων και η παρακαταθήκη μας έχει περάσει απο γενιά σε γενιά σε από καρδιά σε καρδιά εδώ και χιλιάδες χρόνια», συνέχισε ο Ερντογάν.

    Ο Ερντογάν τόνισε πως ο πληθυσμός της Τουρκίας θα ξεπεράσει τα 86 εκατομμύρια, και «πρώτα ο Θεός θα δούμε μαζί την Τουρκία των 100 εκατομμυρίων στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

    «Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να σώσουμε τη δημοκρατία μας από τη ντροπή του Συντάγματος που είναι προϊόν πραξικοπήματος και να έχουμε ένα Σύνταγμα αντάξιο της 100ης επετείου της Δημοκρατίας μας», ανέφερε επίσης.

    Διαβάστε επίσης

    Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας

    Ισραηλινός στρατός: Σκοτώσαμε αριθμό τρομοκρατών της Χαμάς σε σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας

    Μπάιντεν: Επικοινώνησε με ηγέτες της Μέσης Ανατολής για τη Γάζα



    ΣΧΟΛΙΑ