• Διεθνής πολιτική

  Ερντογάν: Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους 42.000 θανάτους από τους σεισμούς

  • NewsRoom
  ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

  ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους περισσότερους από 42.000 θανάτους στους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας στις 6 Φεβρουαρίου.

  «Είναι καθήκον μας να καταστήσουμε υπόλογους εκείνους που διέπραξαν αδικοπραγίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν στη νότια επαρχία Οσμανίγιε.

  Η τουρκική κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική για καθυστερημένη αντίδραση στους φονικούς σεισμούς και για την πολεοδομική πολιτική της, καθώς χιλιάδες πολυκατοικίες κατέρρευσαν, εγκλωβίζοντας θύματα κάτω από ερείπια.

  Χθες ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν 200.000 πολυκατοικίες σε στέρεα εδάφη και με βάση τις σωστές πρακτικές στις έντεκα επαρχίες που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.

  Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία ανέρχεται σε 42.310.

  Διαβάστε επίσης

  Η Ρωσία σχεδιάζει να ενσωματώσει τη Λευκορωσία έως το 2030, σύμφωνα με έγγραφο που αποδίδεται στο Κρεμλίνο

  Μπάιντεν: «Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο από ποτέ»  ΣΧΟΛΙΑ