• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν κατά Ελλάδας: Διώκουν, ληστεύουν, ξυλοκοπούν και δολοφονούν πρόσφυγες

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

    Συγκεκριμένα, μιλώντας μέσω βίντεο σε συνέδριο που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα το προσφυγικό, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε να κατηγορεί την Ελλάδα με απίστευτους ισχυρισμούς.

    «Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δυστυχίας των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» είπε μεταξύ άλλων.

    «Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, από τους οποίους απήχθησαν και η τύχη τους είναι άγνωστη.

    Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, προσελκύουν, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Διαβάστε επίσης:

    Η απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν και την τουρκική «απόβαση με ντοκουμέντα στο ΝΑΤΟ» – Τι θα πει στις Συνόδους Κορυφής NATO και ΕΕ – Όλο το παρασκήνιο

    Όλαφ Σολτς: Αποκλείει παράταση της διαδικασίας εγκατάλειψης της πυρηνικής ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ