ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τραγωδία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδίως στη Γάζα, έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης ανοχής, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος, νωρίτερα την Τετάρτη, στους ηγέτες της G20.
Κατά την ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ισραηλινούς ότι «έχουν χάσει τον έλεγχο σε σημείο να απειλούν με χρήση πυρηνικών βομβών, την ύπαρξη των οποίων πάντα αρνούνταν μέχρι σήμερα». Κανένα από αυτά τα γεγονότα, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να εξηγηθεί από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. «Εδώ διαπράττεται ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου» τόνισε.
Ο Ερντογάν κάλεσε τους συνομιλητές του να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό και δήλωσε: «Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με άλλες χώρες στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας που θα δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης να είμαστε εγγυήτρια χώρα».
Διαβάστε επίσης:
Ανοικτά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα
Προσλήψεις ΔΕΔΔΗΕ: Ανάρτηση οριστικών πινάκων προσληπτέων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: Η Ελλάδα του 2030 δεν θα χτιστεί με «λεφτόδεντρα», αλλά με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις
- Ιρανικό τάνκερ «έσπασε» τον αποκλεισμό των ΗΠΑ – Κατευθύνεται προς Ασία με 1,9 εκατ. βαρέλια πετρελαίου
- Σοφία Ζαχαράκη για εθνικό απολυτήριο: Στόχος μας είναι ένα απολυτήριο που θα αποτελεί πραγματικό «διαβατήριο»
- Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Γιόχαν Βάντεφουλ την Δευτέρα στην Αθήνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.