• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: «Οι Έλληνες είναι το ίδιο ποταποί σήμερα όπως και πριν από 100 χρόνια»

    • NewsRoom


    Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση κατά της Ελλάδας κατά την ομιλία του για την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κιουτάχεια χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες, «άπιστους» και «ποταπούς», ακόμη και σήμερα.

    Είπε ότι οι Έλληνες ήταν «το πιόνι άλλων εχθρικών δυνάμεων της εποχής, αλλά με την πίστη και την αποφασιστικότητά τους οι Τούρκοι κατάφεραν να τους ρίξουν στη θάλασσα». «Ο εχθρός, που άρχισε να εισβάλει στην πατρίδα από παντού, μετά την αντίσταση στα Άδανα, το Αντέπ, το Μαράς, όταν είδε τις δυσκολίες, άφησε την υπεργολαβία των ύπουλων σκοπών του στους Έλληνες.»

    «Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες»

    «Ο εχθρός μπορεί να είχε περισσότερα πολυβόλα, κανόνια, φορτηγά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα από εμάς, αλλά η γεμάτη πίστη καρδιά των στρατιωτών μας κάλυπτε όλες αυτές τις ελλείψεις. Στην πραγματικότητα, ενώ ο ελληνικός στρατός υποχωρούσε, το 65% από τους 200 χιλιάδες στρατιώτες του υπέστη πανωλεθρία στη γραμμή Αφιόν-Κιουτάχεια.

    Μετά τη μεγάλη επίθεση που ξεκίνησε από το Κοτζάτεπε και επεκτάθηκε στο Ντουμλούπινάρ, αυτό το γεμάτη πίστη έθνος έριξε από τη Σμύρνη τους άπιστους στη θάλασσα.

    Οι στρατιώτες μας είχαν καταστρέψει όλα τα μέτωπα γύρω από το Αφιόν μέσα σε 2 μέρες με την επίθεση που ξεκίνησαν με τις κραυγές ‘Αλλάχ-Αλλάχ’. Οι προσευχές που ανυψώνονταν στον ουρανό, έδιναν την χαρμόσυνη είδηση την απελευθέρωση της πόλης Αφιόν, η οποία καταστράφηκε και κάηκε από τους Έλληνες. Το ίδιο υπέροχο σκηνικό βιώθηκε και στην Κιουτάχεια στις 30 Αυγούστου, όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη. Δηλαδή εδώ. Ο ελληνικός στρατός κατατροπώθηκε μέσα σε 4 ημέρες, όταν οι διοικητές του αιχμαλωτίστηκαν και ηττήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις. Από τη μια πλευρά ο στρατός μας προελαύνανε προς τη Σμύρνη, από την άλλη συνέχιζε να καταδιώκει τα στρατεύματα του ελληνικού στρατού που έφευγαν προς τα βόρεια του Εσκίσεχίρ.

    Βλέπουμε ότι το κάψιμο και η καταστροφή όλων των πόλεων μας από τον εχθρό, καθώς υποχωρούσε, το βλέπουμε σαν απόδειξη του ποταπού χαρακτήρα τους. Όπως είναι και σήμερα», δήλωσε εμφαντικά ο Τούρκος πρόεδρος.

    «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;»

    Ο Ερντογάν δήλωσε περήφανος ότι ανύψωσε τη χώρα του πολύ πέρα από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού, που ήταν ο στόχος της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Το έθνος μας, που κέρδισε την εθνική του ανεξαρτησία, έπρεπε να περιμένει πολύ για να φτάσει στην ανεπτυγμένη και ευημερούσα Τουρκία που ονειρευόταν μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας», είπε επαίροντας τη διακυβέρνησή του.

    «Έχουμε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Αποτρέπουμε κάθε επίθεση. Χαλάμε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι όποιος κάνει υπομονή, νικά», συμπλήρωσε ενώ προέτρεψε τους πολίτες του να δώσουν τη μεγάλη μάχη αυτού του αιώνα το 2023.

    «Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση του 2023;», ρώτησε έπειτα ο Τούρκος πρόεδρος το συγκεντρωμένο πλήθος για να πάρει θετική απάντηση.

    Διαβάστε επίσης

    Ρόμπερτ Χάμπεκ: «Δεν θα επιτρέψουμε μία κατάρρευση τύπου Lehman Brothers στο φυσικό αέριο»

    Νέα επίθεση Μπαχτσελί: Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική γιατί θα πληρώσει ακριβό τίμημα

    Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στις 9 Σεπτεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ