• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Έγινε λάθος με την Ελλάδα, δεν θέλουμε νέο

    • NewsRoom
    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από τουρκικές σημαίες

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Θέση που ευνοεί για μια ακόμα φορά τη Ρωσία φαίνεται να λαμβάνει η Τουρκία, στο ζήτημα της ένταξης στο NATO της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του δεν βλέπει θετικά την προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO.

    Για την ένταξη νέων χωρών στη Βορειοατλαντική Συμμαχία χρειάζεται η συναίνεση των κοινοβουλίων και των 30 χωρών – μελών, γεγονός που σημαίνει ότι μια τουρκική αντίθεση θα μπορούσε να καθυστερήσει την πλήρη ένταξη των δύο βορειοευρωπαϊκών χωρών στο ΝΑΤΟ.

    Όπως υποστήριξε, ο Τούρκος πρόεδρος οι συγκεκριμένες χώρες θα γίνουν «παράδεισος» για τρομοκράτες, εννοώντας μέλη του PKK.

    «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά δεν έχουμε θετική διάθεση. Έκαναν λάθη στο ΝΑΤΟ με την περίπτωση της Ελλάδας στο παρελθόν, οι προηγούμενες διοικήσεις του, γνωρίζετε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Δεύτερον, δεν θέλουμε να διαπράξουμε ένα λάθος. Οι σκανδιναβικές χώρες είναι σαν ‘ξενώνες’ για τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε.

     

    Διαβάστε επίσης

    Ο Λευκός Οίκος θα στηρίξει τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο NATO

    Αναπληρωτής πρέσβης Ρωσίας στον ΟΗΕ: Φινλανδία και Σουηδία θα γίνουν εχθροί μας αν εισέλθουν στο ΝΑΤΟ



    ΣΧΟΛΙΑ