• Διεθνής πολιτική

    Ερντογάν: Απολειφάδι του Σόρος ο Καβαλά – Να απελαθούν οι 10 πρέσβεις

    • NewsRoom


    Επίθεση κατά των πρεσβευτών των 10 χωρών που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά -που έχει συντείντει στη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας-, εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, συγκεκριμένα, να απομακρυνθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών που έχουν απευθύνει έκκληση να αποφυλακιστεί ο Καβαλά που παραμένει κρατούμενος εδώ και τέσσερα χρόνια.

    Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, επίσης, να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι («persona non grata) στην Τουρκία ο πρέσβης ΗΠΑ, οι πρεσβευτές Γερμανίας, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Καναδά, Νορβηγίας και Νέας Ζηλανδίας.

    «Θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία μέσα από αυτό το απολειφάδι του Σόρος, που ονομάζεται Καβαλά. Γιατί 10 πρέσβεις έκαναν αυτή τη δήλωση; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το απολειφάδι του Σόρος επιδιώκουν να αφεθεί ελεύθερος. Είπα στον υπουργό των Εξωτερικών μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους φιλοξενούμε άλλο στη χώρα μας. Έχετε την εξουσία εσείς να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιοι είστε εσείς; Τί είναι αυτό; “Αφήστε τον Καβαλά”. Εσείς αφήνετε ελεύθερους τους ληστές, τους δολοφόνους, τους τρομοκράτες στη χώρα σας; Αμερική, Γερμανία, ποια από εσάς έκανε ποτέ κάτι τέτοιο; Δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν. Όταν τους το λες, η απάντηση που θα σου δώσουν είναι “η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη”. Είναι η δικαστική εξουσία ανεξάρτητη σε εσάς, αλλά η δική μας είναι εξαρτημένη; Η δικαιοσύνη μας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ανεξαρτησίας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος,

    Ο Ερντογάν κατηγόρησε παράλληλα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με τους πρέσβεις. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από αυτούς. Δεν βλέπουν ότι είναι εθνικό ζήτημα», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρκία: Νέα μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα – Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

    Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αν η Κύπρος ξεκινήσει γεωτρήσεις τον Νοέμβριο θα αντιδράσουμε

     



    ΣΧΟΛΙΑ