ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Άγκυρα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόφαση που πλήττει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αφού η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούν με κυρώσεις τη Ρωσία. Η Τουρκία, που έχει θαλάσσια σύνορα τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία, στη Μαύρη Θάλασσα, αντιτίθεται κατ’ αρχήν στις κυρώσεις.
Σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Άγκυρα θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Ρωσίας, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ζελένσκι και ζήτησε «να χρησιμοποιηθούν όλα τα διπλωματικά μέσα» για την επίλυση της κρίσης. Δεν διευκρινίστηκε αν ο Ερντογάν συζήτησε το θέμα των κυρώσεων με τον Ζελένσκι.
Διαβάστε επίσης
Απειλές από Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Ερντογάν – Υπέγραψε 13 συμφωνίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δολοφονία στα Χανιά: Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε η σορός της Σταυρούλας Λεβεντάκη
- Τραμπ: Θα χτυπήσουμε ξανά το Ιράν, αν οι σύμμαχοί του στον Λίβανο δεν σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα
- Bloomberg: Επανέρχονται τα στοιχήματα για υπερπροσφορά πετρελαίου μετά την προσωρινή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν
- Βρετανία: Ο Στάρμερ σταθμίζει τις «πολιτικές πραγματικότητες», λέει ο υπουργός Επιχειρήσεων Πίτερ Κάιλ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.