• Διεθνής πολιτική

    Ερυθρά Θάλασσα: Η Ιταλία ετοιμάζεται να αυξήσει την επιφυλακή για την προστασία των πολεμικών πλοίων


    «Η Ιταλία ετοιμάζεται να αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής για την προστασία των πολεμικών πλοίων της στην Ερυθρά Θάλασσα», σύμφωνα με την Corriere Della Sera.

    «Ενδείξεις για πιθανή κορύφωση των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα»

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι «υπάρχουν ενδείξεις πιθανής κορύφωσης των επιθέσεων από μέρους των ανταρτών της Υεμένης οι οποίοι, ακριβώς λόγω της παρουσίας των πολεμικών πλοίων, συναντούν μεγαλύτερη δυσκολία στο να πλήξουν εμπορικά πλοία χάρη στην αντιπυραυλική ομπρέλα -η οποία εξουδετερώνει επίσης drones- με την συμμετοχή και του ιταλικού πολεμικού πλοίου Κάιο Ντουίλιο».

    Ο υπουργός Άμυνας στην Ιταλία Γκουίντο Κροζέτο δήλωσε ότι «από τις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων, περάσαμε σε εκείνες κατά πολεμικών πλοίων συνοδείας, με συνεχή εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται οι επιθέσεις αυτές».

    «Η επικινδυνότητα και η ένταση των επιχειρήσεων των Χούθι αυξάνεται κάθε εβδομάδα ολοένα και περισσότερο», πρόσθεσε.

    Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και θα παραμείνει στην περιοχή αυτή για να προστατεύσει τις άμεσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με προορισμό τον Ινδικό Ωκεανό και την Μεσόγειο, αλλά και για να αποτρέψει την όποια απειλή κατά των ίδιων των πλωτών του μέσων».

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Παραιτήθηκε ο διευθυντής κορυφαίου πανεπιστημιακού ιδρύματος – Κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

    Λίβανος: Μέλος της Χαμάς σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα σε αυτοκίνητο έξω από καταυλισμό

    Δανία: Αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες τα επόμενα 5 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ