• Top Stories

    Έψαχναν λεφτά για τους πρόσφυγες και τα έδιναν σε… φάρμες!

    • NewsRoom


    Την ώρα που η Κομισιόν κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του Νότου για  σπατάλη δημόσιου χρήματος το ευρωπαϊκό ταμείο έχει “μαύρη τρύπα” 6,3 δισ ευρώ. Η ανεξάρτητη επιτροπή που έκανε τον οικονομικό έλεγχο ( European Court of Auditors ) διαπίστωσε ότι το διόλου ευκατοφρόνητο των 6,3 δισ ξοδεύτηκε το 2014 , δηλαδή, στη δίνη της χειρότερης οικονομικής κρίσης αλλά και της έξαρσης του προσφυγικού.

    Η επιτροπή οικονομικού έλεγχου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο προσεκτική στον τρόπο που ξοδεύει χρήματα του ευρωπαϊκου προϋπολογισμού.Έκανε μάλιστα έκκληση να γίνει πιο ευέλικτη στη διάθεση των χρημάτων όταν αυτά χρειάζονται.

    Η επιτροπή αναφέρει ως παραδείγματα κατασπατάλησης ευρωπαϊκού χρήματος την διάθεση τους σε αεροδρόμια που δεν χρησιμοποιούνται και κόστισαν μόνο τα μισά από τα χρήματα που έλαβαν αλλά και σε ένα αγρόκτημα στην Ισπανία, το οποίο χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για πίστα motocross.

    Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής οικονομικού έλεγχου, Vito Caldeira, είπε ότι η αναφορά έρχεται σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την ΕΕ , η οποία οφείλει να αντιμετωπίσει μία σειρά σοβαρών προκλήσεων όπως είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η νέα αναπτυξιακή πορεία και φυσικά το καυτό ζήτημα των προσφυγικών ροών , των μεγαλύτερων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

    O Caldeira υπογράμμισε επίσης ότι θα μπορούσε να είχε απλοποιηθεί η διαδικασία για την απελευθέρωση κονδυλίων για τους πρόσφυγες εάν υπήρχε μεγαλύτερη ευελιξία στους μηχανισμούς της ευρωπαϊκής επιτροπής.

     



    ΣΧΟΛΙΑ