• Διεθνής πολιτική

    Επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτικές υποδομές στον Λίβανο

    • NewsRoom


    Επίθεση σε στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο πραγματοποιούν πολεμικά ελικόπτερα της ισραηλινής Πολεμικής Αροπορίες.

    Η ισραηλινή πλευρά έλαβε αναφορές για πυροβολισμούς του Ισραηλινού στρατού, στα σύνορα του Λιβάνου. Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά.

    Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε στόχους στο νότιο Λίβανο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μετά από τέσσερα περιστατικά με αντιαρματικά πυρά κατά ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στο βορρά της χώρας την Κυριακή.

    Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών στα βόρεια της «κατεχόμενης Παλαιστίνης».

    Η φιλοϊρανιή Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανέφερε εξάλλου ότι έβαλε στο στόχαστρό της έναν στρατώνα στο κιμπούτς Χανίτα, «σε απάντηση για τη δολοφονία και τον τραυματισμό» δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο.

    Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στη Shtula, ενώ ένας άνδρας γύρω στα 40 έχασε τη ζωή του από την επίθεση.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε νωρίτερα: “Μετά την αρχική αναφορά, οι δυνάμεις του IDF επιτίθενται τώρα στην περιοχή από την οποία εκτοξεύθηκαν οι αντιαρματικοί πύραυλοι προς τη θέση των IDF στα σύνορα με το Λίβανο. Επίσης, άλλη στρατιωτική υποδομή που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ δέχτηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα. ”

    Ο Ισραηλινός Στρατός δημιούργησε επίσης μια ζώνη ασφαλείας τεσσάρων χιλιομέτρων στο βόρειο Ισραήλ για να κρατήσει όσους αμάχους δεν ζουν στην περιοχή.

    Επιπλέον, ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι όσοι βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα θα πρέπει να παραμείνουν σε καταφύγια και σε ασφαλή δωμάτια.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Ανησυχία για πιθανή εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση στη Γάζα

    Αλ Σίσι: Η αντίδραση του Ισραήλ υπερβαίνει τα όρια της αυτοάμυνας

    ΥΠΕΞ: Ταξιδιωτική οδηγία για Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Λίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ