ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Η Ελβετία και η Ινδία κατέληξαν σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από 16 χρόνια διαπραγματεύσεων”, δήλωσε ο Ελβετός υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελέν.
Ο Παρμελέν ταξίδεψε στην Ινδία αμέσως μετά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Πίγιους Γκόγιαλ, σύμφωνα με ανάρτηση του Ελβετού υπουργού στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, αργά το Σάββατο.
Το πλαίσιο της συμφωνίας συμφωνήθηκε και οι αξιωματούχοι εργάζονται για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Auf eine kurzfristige Einladung meines indischen Amtskollegen @PiyushGoyal bin ich vom WEF in Davos aus direkt nach Mumbai/Indien gereist. Hier sind wir uns nach 16 Jahren Verhandlungen über die Grundzüge des Handelsabkommens EFTA-Indien einig geworden. pic.twitter.com/vFzXz1P6ZX
— Guy Parmelin (@ParmelinG) January 20, 2024
Η συμφωνία «θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τον νεαρό πληθυσμό της Ινδίας και θα εξασφαλίσει απασχόληση στην Ελβετία», δήλωσε ο Παρμελέν σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Sonntagszeitung.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι πωλήσεις κατοικιών τον Δεκέμβριο – Η χειρότερη χρονιά από το 1995
Μελέτη για Τεχνητή Νοημοσύνη: Πόσα δισ. μπορεί να συμβάλλει στο ΑΕΠ σε βάθος 15ετίας;
ΕΚΤ: Πώς θα κινηθεί για τα επιτόκια – Τι εκτιμούν οι αναλυτές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΝΚΑ: Να επιστραφούν τα ποσά από τα δάνεια στον νόμο Κατσέλη
- Politico: Η ΕΕ επιδιώκει αναθέρμανση σχέσεων με την Τουρκία ως «κρίσιμο εταίρο» στην Ουκρανία
- Σταματίνα Τσιμτσιλή: Απόδραση στην Κουρσεβέλ με γαλότσες Chanel
- Sabadell: Νέος CEO μετά την ξαφνική παραίτηση Γκονζάλες – Στον απόηχο της «εχθρικής» προσφοράς από την BBVA
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.