• Διεθνής πολιτική

    Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 53 τραυματίες στην πλατεία Ταξίμ – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης (upd)

    • NewsRoom


    Έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Ταξίμ στην οδό Ιστικλάλ, στην περιοχή Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης.

    Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 53 τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Τρεις Ισραηλινοί ήταν μεταξύ των τραυματιών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά οι εθνικότητες των άλλων θυμάτων δεν επιβεβαιώθηκαν αμέσως.

    Η έκρηξη ακούστηκε από πολλά σημεία της Κωνσταντινούπολης.

    Οι αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή, αποκλείοντας την.

    Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya σε ανάρτησή του για την έκρηξη είχε κάνει λόγο για «θύματα και τραυματίες»:

    ” Μια έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ταξίμ Ιστικλάλ στην περιοχή Beyoğlu σήμερα γύρω στις 16.20. Οι ομάδες μας ασφαλείας, υγείας, πυροσβεστικής και AFAD στάλθηκαν στο σημείο. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Οι εξελίξεις θα κοινοποιηθούν στο κοινό. “

    Σε ανάρτηση που έγινε στον λογαριασμό της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στο Twitter αναφέρεται πως «έστειλαν αίμα στα νοσοκομεία της περιοχής μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αίμα».

    Μετά την έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ, ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης δήλωσε: «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε τις ομάδες της αστυνομίας και της υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με την έκρηξη στην οδό Istiklal και να μείνουμε μακριά από θέσεις που μπορεί να προκαλέσουν φόβο και πανικό. σχετικές ομάδες βρίσκονται στην περιοχή, θα παρέχουμε ασφαλείς πληροφορίες ».

    Σύμφωνα με το  Anadolu, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά κανάλια, που προέβαλαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, θεωρείται ότι προκλήθηκε από μια σακούλα με βόμβα που είχε αφεθεί στον δρόμο.

    Η στιγμή της έκρηξης:

    .

    Έρευνα για τρομοκρατική επίθεση από την Γενική Εισαγγελία

    Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε  έρευνα για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

    Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγο από την πλευρά του Şişhane. Η αστυνομία φέρεται να πυροβόλησε ένα άτομο. Έγινε γνωστό ότι έπεσαν 50-60 πυροβολισμοί. Οι πολίτες τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι και βρήκαν καταφύγιο στα γύρω καταστήματα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ