• Διεθνής πολιτική

  ΕΕ: Συνεργαζόμαστε με τον ΠΟΥ για την διεθνή αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού

  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


  Η ΕΕ βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έτσι ώστε να υπάρξει η διασφάλιση ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα μπορούν να αναγνωριστούν τόσο στην ΕΕ αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου αναφέρει η Κομισιόν με ανάρτησή της.

  Παράλληλα, τονίζεται ότι τα πράσινα πιστοποιητικά πληρούν τις απαιτήσεις προστασίας δεδομένων. Ειδικότερα αναφέρεται: «Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε πρόταση για ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά. Αυτή η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19, έχει αναρρώσει από την COVID-19 ή έχει αρνητικό τεστ. Θα διευκολύνει την ασφαλή ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στην ΕΕ. Τα ψηφιακά πράσινα πιστοποιητικά πληρούν τις απαιτήσεις προστασίας δεδομένων, ασφάλειας και απορρήτου.

  Πρέπει να δημιουργηθούν βάσει των κατευθυντήριων γραμμών διαλειτουργικότητας και του κοινού συνόλου δεδομένων για τα αποτελέσματα των τεστ, για τα οποία οι χώρες της ΕΕ έχουν ήδη συμφωνήσει. Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να προετοιμαστούν για τα πρακτικά ζητήματα της διάθεσης του πιστοποιητικού.

  Συνεργαζόμαστε επίσης με τον ΠΟΥ για να διασφαλιστεί ότι τα πιστοποιητικά που εκδίδονται στην ΕΕ μπορούν να αναγνωριστούν και αλλού στον κόσμο».

  Διαβάστε επίσης:

  H IBM ανέλαβε να δημιουργήσει το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Γερμανία

  Κορονοϊός: 5+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το σχέδιο της Κομισιόν για τα ταξίδια

  Θεοχάρης στο CNN: Γιατί χρειαζόμαστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού (video)

  Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση  ΣΧΟΛΙΑ