• Διεθνής πολιτική

    EE: Ο Αλεξέι Ναβάλνι ήταν ένας μαχητής της ελευθερίας

    • NewsRoom
    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Σαρλ Μισέλ

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Σαρλ Μισέλ


    Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή δήλωσή τους για τον Αλεξέι Ναβάλνι μιλούν για έναν «μαχητή της ελευθερίας».

    «Δολοφονήθηκε σιγά σιγά από τον πρόεδρο Πούτιν και το καθεστώς του, που δεν φοβούνται τίποτα περισσότερο από τη διαφωνία από τους δικούς τους ανθρώπους» υπογραμμίζουν.

    Επίσης, τονίζεται ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η ρωσική πολιτική ηγεσία και οι αρχές να λογοδοτήσουν.

    «Απαιτούμε από τις ρωσικές αρχές να αποδείξουν όλα τα στοιχεία σχετικά με τον θάνατο του Ναβάλνι. Η Ρωσία πρέπει να απελευθερώσει αμέσως όλους τους άλλους πολιτικούς κρατούμενους» επισημαίνουν Ζοζέπ Μπορέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Όπως αναφέρουν, «ο Αλεξέι Ναβάλνι επέδειξε απίστευτο θάρρος και αποφασιστικότητα σε όλη του τη ζωή. Επέστρεψε γενναία στη Ρωσία μετά από μια αποτρόπαια απόπειρα δολοφονίας. Έδωσε ελπίδα στους δημοκράτες και την κοινωνία των πολιτών στη Ρωσία, γι’ αυτό και τόσοι πολλοί άνθρωποι από όλη τη χώρα συμμετείχαν στις δράσεις του και άκουσαν τα μηνύματά του».

    Εμανουέλ Μακρόν: Στη σημερινή Ρωσία καταδικάζουν τα ελεύθερα πνεύματα σε θάνατο

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε «την οργή και τον αποτροπιασμό του» για τον θάνατο του φυλακισμένου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, αφού η ρωσική φυλακή στην οποία κρατείτο επιβεβαίωσε ότι ο διάσημος Ρώσος ακτιβιστής είναι νεκρός.

    «Στη σημερινή Ρωσία, βάζουν τα ελεύθερα πνεύματα στο γκουλάγκ και τα καταδικάζουν σε θάνατο» έγραψε ο Μακρόν στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. «Η σκέψη μου είναι με την οικογένειά του, τους οικείους του και τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης

    Κάμαλα Χάρις: «Δείγμα της βαρβαρότητας του Πούτιν» ο θάνατος του Ναβάλνι

    Ανδρουλάκης: Ο Ναβάλνι πλήρωσε με τη ζωή του τον αγώνα για μια δημοκρατική Ρωσία

    ΗΠΑ: Οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία πιθανόν να έχουν κοστίσει έως και 211 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ