• Διεθνής πολιτική

  Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για το έργο της Κυβέρνησης της Γερμανίας

  • NewsRoom


  Ραγδαία πτώση στα ποσοστά των Πρασίνων και αυξανόμενη δυσαρέσκεια από το έργο της κυβέρνησης διαπιστώνεται στην τελευταία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL/n-tv. Σημαντική φθορά καταγράφεται και στη δημοτικότητα του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 28% (+2 από τη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας), ενώ στη δεύτερη θέση παραμένουν οι Πράσινοι με 20% (-4) και στην τρίτη το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 19% (+1). Ακολουθεί η Εναλλακτική για τη Γερμανία με 13% (+2), το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) περιορίζεται στο 6% (-1) και η Αριστερά παραμένει στο όριο με 5%.

  Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται ότι μόνο ένα 35% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ενώ το 63% εκφράζει αντίθετη άποψη, ποσοστά που αποτελούν τη χειρότερη «βαθμολογία» του κ. Σολτς μέχρι σήμερα. Με το ηγετικό στιλ και τις ικανότητές του είναι πάντως ικανοποιημένο το 71% των υποστηρικτών του κόμματός του, SPD. Το 55% των πολιτών εκφράζει επίσης δυσαρέσκεια και για το έργο του «πράσινου» υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος έως τώρα ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός της κυβέρνησης.

  Διαβάστε επίσης

  Οι ΗΠΑ ενημερώνουν τουλάχιστον 20 χώρες με κόμματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Πούτιν

  Νέα συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν: Οι συγκρούσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο επίκεντρο

  «Ροντέο» η εξεταστική από τις αποκαλύψεις του Γ.Ρουμπάτη  ΣΧΟΛΙΑ