• Διεθνής πολιτική

    Διαψεύδει την Die Welt ο Ασκόι: Το δημοσίευμα είναι προϊόν φαντασίας

    • NewsRoom

    Χαμί Ακσόι (πηγή: Voice of America)


    Το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt το οποίο είχε κάνει λόγο για διαταγή του Ταγίπ Ερντογάν προς του στρατηγούς του προκειμένου να βυθίσουν κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο ή να καταρρίψουν ελληνικό μαχητικό, διέψευσε πριν από λίγη ώρα με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ασκόι.

    O εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής Die Welt και ισχυρίστηκε πως η είδηση είναι δημιούργημα φαντασίας».

    Στη συνέχεια της δήλωσής του στρέφει τα βέλη του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα λέγοντας ότι «οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της Ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και το δίκαιο».

    Και καταλήγει λέγοντας ότι «Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψέματα, ας σταματήσουν τις κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».



    ΣΧΟΛΙΑ